همه چیر در باره سرطان خون لنفومی (Lymphoma)
تقریبا نیمی از انواع سرطان خون سرطان خون لنفومی و یا سایر سرطان های وابسته به سیستم لنفاوی می باشند. این سیستم که مرکب از غدد لنفاوی در گردن، زیر بقل، ران، قفسه سینه و شکم است وظیفه دفع مایعات اضافی در بدن و تولید سلول های ایمنی بدن را بر عهده دارند. لنفوسیت ها (Lymphocytes)، نوعی گلبول سفید هستند که وظیفه مبارزه با عفونت ها را برعهده دارند. افزایش تعداد سلول های لنفاوی باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شود.
این نوع سرطان به دو نوع لنفوم هوچکین و لنفوم غیر هوچکین تقسیم می شود.
حدود 12 درصد افراد مبتلا به سرطان خون لنفومی مبتلا به نوع هوچکینی آن می باشند.
علایم سرطان لنفومی
نشانه ها و علایم سرطان خون لنفومی شامل:
تب
کاهش وزن غیرقابل توجیه
مشکل در نفس کشیدن و یا درد قفسه سینه
ورم کردن غدد لنفاوی در گردن، زیر بقل و ران
خارش پوست و کهیر
خستگی و ضعف
عرق کردن
عواملی که خطر ابتلا به سرطان لنفوم را افزایش می دهند:
دلیل خاص و شناخته شده ای برای انواع سرطان خون لنفوم وجود ندارد، با اینحال بنظر می رسد عواملی خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند، این عوامل شامل:
مرد بودن و سفید پوست بودن
افزایش سن
ابتلا به اچ ای وی/ ایدز
قرار گرفتن در برابر سموم خاص و آفت کش ها
ابتلا به بیماری های خود ایمنی
رژیم غذایی پر از گوشت و چربی
تشخیص و درمان سرطان خون لنفوم
پزشک برای تشخیص ابتلای شما به این نوع سرطان نیاز به آزمایش برداشتن بافت غدد لنفاوی ( lymph node biopsy) دارد. آزمایش های بیشتر برای مشخص کردن مراحل بیماری شامل آزمایش خون، نمونه برداری از بافت استخوان و … انجام می شوند. همچنین برای مشخص کردن میزان پخش شدن این سرطان نیز آزمایش هایی انجام می شود. تصمیم گیری برای درمان این بیماری بعد از انجام این آزمایش ها و با نظر پزشک انجام می گیرد.
سرطان لنفوم هوچکین یکی از درمان پذیرترین انواع سرطان ها می باشد. درمان سرطان لنفوم می تواند شامل شیمی درمانی، شیمی درمانی بهمراه رادیوتراپی، درمان بیولوژیکی و پیوند سلول های بنیادی می شود.