گروه مکمل ها

خطرات و عوارض مصرف نادرست مکمل ها

,نارسایی کبدی و کلیوی,د اروهای مکمل,داروهای ورزشی,اطلاعات دارویی،شناخت داروها،عوارض داروها،داروشناسی
نارسایی کبدی و کلیوی,د اروهای مکمل,داروهای ورزشی,مکمل آهن,ورزشهای قدرتی
مکمل غذایی به ماده ای اطلاق می شود که پزشکان یا متخصصین ورزشی برای رفع نیازهای غذایی یا طبیعی ورزشکار به میزان محدود و به صورت علمی تجویز می کنند. مکمل غذایی ورزشی به کلیه مواد مغذی،غذایی یا گیاهی که علاوه بر رژیم غذایی متعادل و با هدف افزایش عملکرد ورزشی مصرف می شود اطلاق می شود.
سکته های قلبی و مغزی و به طور کلی مرگ ناگهانی، نارسایی کبدی و کلیوی غیر قابل برگشت از جمله عوارض مصرف نادرست مکمل ها و داروها است.
؛ مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: اخیرا به دلیل برگزاری مسابقه قوی ترین مردان فسا تقاضای جوانان برای دریافت مکمل های غذایی ورزشی و داروهای هورمونی زیاد شده است و از آنجا که بیش از ۹۰ درصد این تقاضاها بدون مشورت با پزشک انجام می شود خطرات زیادی را در طولانی مدت متوجه جوانان این شهرستان خواهد کرد.
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا مصرف مکمل ها برای ورزشکاران ضروری است، گفت: با وجودی که مکمل ممکن است قانونی، بی خطر و موثر باشد لازم است تعیین شود که آیا واقعا ورزشکار به آن نیاز دارد یا خیر. به عنوان مثال در بسیاری از دوندگان زن مسافتهای طولانی ، ذخایر آهن پایین است و می توانند از مکمل آهن بهره ببرند ولی در صورتی که ذخایر شما طبیعی باشند این مکمل برای شما ضروری نیست. یا کراتین ممکن است برای ورزشکاران درگیر در ورزشهای قدرتی تا حدی ارزشمند باشد ولی در صورتی که یک ورزشکار استقامتی هستید نیاز به آن ندارید و عوارض جانبی احتمالی آن توجیه پذیر نیست.
دکترصفورا محبی گفت:این مطلب را همیشه باید درنظر داشت که هیچ رژیم غذایی وجود ندارد که موجب قهرمانی یک ورزشکار عادی شود. فقط رژیم غذایی صحیح و منطقی، شرایط را برای حداکثر آمادگی جسمانی و انجام مطلوب فعالیت مهیا می کند. مدارک و شواهد نشان داده است مهمترین عامل پیروزی و افتخارات ورزشی در استراحت کافی، تغذیه علمی و تمرینات کافی و علمی مناسب است. افراد بسیاری از راه طبیعی یا با استفاده از مکمل های طبیعی توانسته اند به آنچه می خواهند برسند.
مدیر دارو و مواد مخدردانشگاه علوم پزشکی فسا در پاسخ به این سوال که آیا مصرف مکمل ها بی خطر است، گفت: بعضی مکمل های غذایی در صورتی که بیش از حد توصیه شده دریافت شوند دارای عوارض سمی خواهند بود. سایر مواد نیز ممکن است باعث عدم تعادل و کمبود شوند که به چگونگی تداخل عمل آنها با سایر مواد مغذی در بدن بستگی دارد. برخلاف داروها ، مکمل ها قبل از اقدام به فروش تحت آزمون های امنیتی وسیعی قرار نمی گیرند لذا احتمال بروز عوارض پیش بینی نشده در آنها وجود دارد.
دکتر محبی به جوانان خطرات و عوارض مصرف نادرست مکمل ها و داروها را گوشزد کرد و گفت:عقیم شدن و نازایی برای پسران و دختران در آینده، سکته های قلبی و مغزی و به طور کلی مرگ ناگهانی، نارسایی کبدی و کلیوی غیر قابل برگشت، کوتاهی قد، ناراحتی های عضلانی و عصبی،اسپاسم ها و گرفتگی عضلانی از جمله عوارض مصرف نادرست مکمل ها و داروها می باشد و باید دوباره تاکید کرد که فقط پزشک، متخصص تغذیه و متخصص طب ورزشی صلاحیت تجویز دارو و مکمل را دارد.
  لینک های مرتبط

  لینک های پیشنهادی
مهاجرت به کانادا
کاشت مو
باربری تهران
طراحی سایت
مهاجرت به کانادا
گواهینامه ایزو
خرید کولر گازی از بانه
اسکالپ
.تمامی حقوق محتوا مربوط به وب کلینیک می باشد .
طراحی سایت و بهینه سازی سایت : آوینا پرداز