گروه بانوان

علائم بارداری چیست ؟

علائم بارداری یکی از مسائل مهم زندگی خانم‌هاست که نوید ورود به مرحله جدیدی از زندگی را می‌دهد. 

گرچه تنها راه قطعی برای اثبات بارداری یا عدم بارداری آزمایش خون بارداری است، اما برخی علائم برای بارداری وجود دارد که میتواند شما را راهنمایی کند. البته دقت نمایید این علائم قطعی نیستند زیرا تجربه زنان مختلف از علائم اولیه بارداری و حال کلی در طول دوران بارداری متفاوت است.

از آنجا که علائم اولیه بارداری، قبل و در زمان پریود اتفاق می افتد و شباهت زیادی به علائم سیکل قاعدگی زنان دارد، بسیاری از اوقات این علائم نادیده گرفته می شوند. برخی از رایج‌ترین و عمومی‌ترین علائم بارداری در زیر به اختصار قید شده:

لکه بینی و گرفتگی

چند روز پس از لقاح نطفه خود را به دیواره پر خون رحم میچسباند که این اتفاق 12 - 6 روز پس از لقاح انجام شده و ایجاد خونریزی و گرفتگی خفیف در مادر می‌کند و بسیاری از مادران احساسی مشابه آغاز سیکل قاعدگی دارند.

علاوه بر خونریزی مادران ممکن است شاهد ترشحات سفید رنگ شیر مانند باشند که به دلیل ضخیم شدن دیواره واژن است. این ترشحات طبیعی بوده ولی اگر حالت بد بو پیدا کند باید به پزشکتان مراجعه کنید تا احتمال عفونت بررسی شود.

تغییرات پستان‌ها

پستان‌ها پس از 1 یا 2 هفته بعد از باردار شدن، به دلیل تغییرات هورمونی پزرگ‌تر، سفتتر و کمی دردناک می‌شوند. بعضی اوقات رنگ نوک پستان‌ها تیره‌تر می گردند. البته دقت داشته باشید که درد سینه‌ها با عادت کردن بدن به میزان جدید هورمون‌‌های بارداری به مرور کاهش می‌یابد.

کمبود انرژی

کاهش میزان انرژی و احساس خستگی مفرط به دلیل افزایش میزان هورمون پروژسترون، افزایش تولید خون، کاهش قند خون و افت فشار خون کاملاً‌ طبیعی و از علائم رایج بارداری است. بهتر است در این دوران استراحت خود را افزایش دهید.

حالت تهوع

یکی از علائم رایج بارداری حالت تهوع می‌باشد که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود (هورمون‌های بارداری عملکرد دستگاه گوارش را کند می‌کند). حالت تهوع و ویار (تمایل شدید به برخی خوراکی‌ها و بی‌میلی به برخی دیگر) همه طبیعی بوده و برای برخی زنان تا انتهای بارداری به طول می‌انجامد. البته خبر خوب این است که در اکثر موارد مادران باردار پس از اتمام 3 ماه اول بارداریشان، حالت تهوع و ویارشان کاهش می‌یابد.

علل و درمان تهوع دوران بارداری

عقب افتادن عادت ماهانه

قطع شدن عادت ماهانه از علائم بارداری است ولی این بدان معنی نیست که عقب افتادن عادت ماهانه حتماً به معنی بارداری باشد. عوامل دیگری چون افزایش یا کاهش ناگهانی وزن، استرس، اختلالات هورمونی ، قطع مصرف قرص‌های ضد بارداری و خستگی می‌توانند در سیکل قاعدگی اختلال ایجاد نماید. البته توصیه می‌شود برای اطمینان آزمایش بارداری انجام دهید.

جعفری گیاهی مفید برای اختلالات قاعدگی

تکرر ادرار

تکرر ادرار به دلیل تغییرات هورمونی پس از 8 - 6 هفته پس از باردار شدن مشاهده می‌شود. البته تکرر ادرار به دلایلی از قبیل دیابت و عفونت مجاری ادرار هم می‌تواند اتفاق بیفتد و الزاماً دلیل بر بارداری نیست.

یبوست

به دلیل افزایش هورمون پروژسترون در بارداری که عملکرد سیستم گوارش را کند می‌کند، یبوست در بارداری امری رایج است. برای کاهش این عارضه، آب زیاد مصرف کنید، ورزش کنید و از مواد غذایی فیبردار استفاده نمایید.

جلوگیری از ابتلا به یبوست

تغییرات روحی و عاطفی ( افسردگی‌های مقطعی)

از علائم دیگر بارداری تغییرات احساسی و روانی و گاه احساس افسردگی است که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود. این حالات بیشتر در 3 ماهه اول بارداری مشاهده می‌شود.

غلبه بر استرس در دوران بارداری

سردرد و کمردرد

برخی خانم‌های باردار سردرد و کمر درد را نیز در این دوران تجربه می‌کنند.

کمردرد دوران بارداری و مراقبت‌های لازم

سرگیجه و ضعف کردن

حالت سرگیجه و ضعف کردن به دلیل باز شده عروق، کاهش فشار خون و کاهش قند خون در بانوان باردار مشاهده می‌شود.

عوارض بارداری و راهکارها

می‌توانید در ادامه مطلب برخی از پرسش‌های کلیدی کاربران و پاسخ‌های مشاور پارسه‌گرد در این زمینه را مشاهده نمائید.
  لینک های مرتبط
مهاجرت به کانادا
کاشت مو
باربری تهران
طراحی سایت
مهاجرت به کانادا
گواهینامه ایزو
خرید کولر گازی از بانه
اسکالپ
.تمامی حقوق محتوا مربوط به وب کلینیک می باشد .
طراحی سایت و بهینه سازی سایت : آوینا پرداز